Sunday, October 28, 2012

Kahwin? -Bab 1

The other day Ummi bagitau yang Abi sangat-sangatlah risau yang anak sulungnya ini tak kahwin sebelum graduate. Maka beliau dengan berkobar-kobar mencarikan jodoh buat anaknya ini. 

Betul. 

Tak tipu.

Alasan? Dia takmau anak dia posting jauh-jauh sampai ke bahagian Timur Malaysia tu. Bagi memperkukuhkan alasan beliau itu, Abi pun cakap dah la aku ni jenis yang kerap balik rumah. So nanti banyak duit habis. Not buying, my dear Abi. Haha.

Aku tahu mungkin Abi taknak berjauhan dengan anak dia. (Tapi Mak De cakap tiket RM27 je! Lagi murah dari tiket bas Butterworth-Kajang =3= )
Dan sejujurnya, aku belum bersedia untuk kahwin. Kalau nak harapkan aku cari calon sendiri, memang lambat sangat lagi la. Haha. Sebab tu lah Abi tengah dok bertungkus-lumus mencarikan calon suami kat aku.

Tapi kalau ada siapa-siapa yang Abi dan Ummi berkenan, aku tak kisah. Kalau lelaki tu sendiri jumpa parents aku lagi aku tak kisah. Baru manly! Ceh.. bajet je macam ada orang nak kat kita ni. Haha.
Mana-mana pun okay as long as my dearly beloved Ummi dan Abi happy. I'll do anything for them. ANYTHING. Because they are EVERYTHING for me.

Konklusi dia, kalau Abi nak Along kahwin cepat, Abi tolong la carikan ye. Kalau nak Along cari sendiri lambat lagi la jawabnya. Hihi.

Wednesday, November 2, 2011

Dari Emirah Arab Bersatu dengan cinta ♥

AKA from UAE with love. hehe
Ni semua gara-gara parcel yang dihantar oleh Lolly-sayang nun jauh dari dari UAE




These super-ultra-cute laptop casings are MIIIIIINE~!!


And it fits perfectly!! >w<


Surat-surat cinta. Haha


Today has been a great day.
I have great friends. Really :')
Yes, that includes you too Pah, and the rest of Geng Loser Bangi xD

Sunday, October 16, 2011

Seorang Ibu dan Anaknya.

Perbualan seorang ibu dan anaknya;

Along: Ummi, Along taknak kahwin lah
Ummi: Ish, ada pulak camtu
Along: Betul lah..!
Ummi: Tak kahwin tak ikut sunnah nabi..~



=_=;

Tuesday, October 4, 2011

Trip to Genting!






Ni bukan scandal okay. Ni junior aku yang kebetulan naik satu cable car dengan aku =A=

Musim-musim takde duit macam ni, sempat pulak kau ke genting ye cikgu Wahidah?



I had fun. Really :)

Walaupun duit tadak =A=

Monday, August 1, 2011

No more -KAGRRA,-

Masa zaman sekolah dulu, selalu beli 1 magazine ni, STARZ.
One day, dia cerita pasal 1 band jrock yang main lagu rock tapi ada elemen tradisional.
KAGRRA,.

Kalau aku tak jatuh cinta dengan band ni,
Aku takkan jadi macam aku yang hari ni.
Probably not even a fan of jrock.
Thank you Isshi.
You and your beautiful voice will always be remembered.
R.I.P.




-- Serious aku sedih.